İş insanının desteğiyle umre vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek Kur’an kursu ve ilahiyat öğrencileri için İl Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi.

Bilal Şahin Külliyesi’nde düzenlenen programa kutsal topraklara gidecek öğrencilerin yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İl Müftüsü Salih Sezik, Yozgat Müftülüğünün umreye en çok kayıt yaptıran ilk on il arasında yer aldığını belirterek, öğrencilerin umre masraflarını karşılayan iş insanına teşekkür etti.

Yapılan duanın ardından umreci öğrenciler kutsal topraklara doğru yolu çıktı.

‘Etkili Din Görevlisi Semineri’

Öte yandan Yozgat Müftülüğü din görevlilerine yönelik, ‘Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı’ semineri düzenledi.

Yozgat Müftülüğü Bölge Yatılı Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış programına Vali Kadir Çakır, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Şehit İbrahim Yılmaz Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Karakış, İl Müftüsü Salih Sezik, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Salih Sezik, “Şüphesiz bizlerin asli görevi minber, mihrap ve kürsüdür. Amacımız; milletimize ve evlatlarımıza Kur’an-ı Kerim’i öğretmek için gerekirse sokak sokak, ev ev, kapı kapı dolaşarak yüce dinimizi doğru anlatmaktır.” dedi.

Vali Kadir Çakır ise “Bu dinin mensubu olmak bizim için şükür vesilesidir. Dinimizi doğru şekilde yaşamamız ve makamımız ne olursa olsun yaptığımız işte Allah’ın rızasını gözetmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

Seminer kapsamında; ‘Din Eğitiminde Kurumlar Arası Koordinasyon ve İş Birliği’, ‘Dini Danışma ve Rehberlik’, ‘Tecrübeler Işığında Cami Dersleri ve Vaaz’ ve ‘Din Dili ve Üslubu’ başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan