İl Müftülüğünce Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Yozgat Valisi Kadir Çakır, İl Müftüsü Salih Sezik, Başsavcı Hasan Uçak, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Jandarma Alay Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, kurum müdürleri, STK temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Gençler Peygamberimize sahip çıktı”

İl Müftüsü Salih Sezik, programın açılışında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası’nın temasını “Peygamber ve Gençlik” olarak belirledi. Gençler hayatımızda büyük bir önem taşımaktadır. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmi gençleri atlas bir kumaşa benzetmektedir.  Peygamber Efendimiz (s.a.s.) şöyle buyuruyor: “O günlerde yaşlılar beni taşlarken, gençler bana iman ettiler. Bana sahip çıktılar. Benim dinime sahip çıktılar. Benim inandığım Rabbime iman ettiler.”

“Bütün canlılara merhamet gösterdi”

İl Müftüsünün ardından kürsüye gelen Vali Kadir Çakır ise Peygamber Efendimizin (s.a.s.) yaşamı hakkında bilgiler verdi.

Vali Çakır şunları kaydetti:

“İyi ki Rabbimiz bizi Peygamber Efendimize ümmet yaptı. Peygamberimiz herkese, tüm canlılara merhamet gösteren bir peygamberdir. Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Mevlid-i Nebi temasını gençlik üzerine kurduğu için bugün bunlardan bahsedilecek. Peygamberimiz insanlara, hayvanlara ve bitkilere davranışı ve merhametiyle tüm insanlığın önündedir. Sadece Müslümanlar değil, Müslüman olmayanlar da Peygamberimize büyük saygı duyuyor. Umarım bu hafta hayırlara vesile olur.”

Rektör konferans verdi

Program kapsamında Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey bir konferans verdi.

Prof. Dr. Salih Karacabey, “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansında, Peygamberimizin hayatı hakkında bilgiler verdi. Karacabey,  Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'in hayatından kısa kesitler sundu. Özellikle gençliğin iyi yetişmesi, inanç ve idealleri istikametinde bir hayat tarzı benimsemesi, Peygamberimizin yetiştirdiği gençlerin hem kendi döneminde hem de kendisinden sonra İslam'ın doğru anlatılması ve yayılmasına katkılarını özetledi.

Editör: Mehmet Çalışkan