İmzalanan protokol ile iki kurum arasında iş birliği çerçevesinde, temel eğitim ve ortaöğretim çağındaki öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesi sportif, sanatsal ve kültürel alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkartılması öğretmenlerin ve din görevlilerinin bu alanda mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Bu protokol ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü yetkililerince, her eğitim öğretim yılı sonunda ve başında ihtiyaç halinde bir araya gelerek, koordinasyon ve işbirliği esasları ile ilgili uygulamaları gözden geçirilecek. 

Kur’an-ı Kerim, Arapça, din kültürü ve ahlak bilgisi alanındaki öğretim programları ve eğitim materyallerinin hazırlanmasında ve geliştirilmesinde iki kurum iş birliği yapacak.

Her iki kurumu ilgilendiren zaman dilimlerinde (eğitim öğretim yılı başı, Öğretmenler Günü, Din Görevlileri ve Camiler Haftası, Mevlid-i Nebi Haftası) karşılıklı kurumsal ziyaretler gerçekleştirilecek ve yapılacak çalışmalara katkı sunulacak. 

Her iki kuruma bağlı eğitim kurumlarında eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, öğrenme, öğretme süreçlerinin geliştirilmesi konusunda karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulacak.

Editör: Mehmet Çalışkan