Yozgat İl Müftülüğünce düzenlenen panele Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ömer Aydın ve Yozgat Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü PDR Uzmanı Hüseyin Aktaş konuşmacı olarak katıldı.

“Ailenin korunması ve aile içi şiddetin önlenmesi” konularında sunumlar yapılan panelde; “toplumun özü ve temeli olan ailede sadakatin bir değer olarak varlığına dikkat çekmek, felsefî, ahlakî ve sosyolojik bakışla sadakati ele almak, eşler arası sadakat ve ahlakî değerlerin hayatımızdaki önemini gündeme taşımak ve ailenin korunması ve güçlendirilmesi” amaçlandı.

Panel Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Aile ve önemi”, “Müslüman bir aile nasıl olmalı?”, “Kur’an ve sünnet ışığında aile”, “şiddetin tanımı”, “şiddetin çeşitleri”, “şiddet kimlere yapılıyor ve kadına yönelik şiddet”, “ailenin önemi ve faziletleri”, “aile olmanın önemi”, “aile içi şiddetin sebepleri” ve “aile, ilgi ve sevgi merkezi” konularında sunumlar yapıldı.

Belediye Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen panele İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, İl Müftü Yardımcısı İsmail Karadavut, Emekli İl Müftü Yardımcısı Ahmet Muti Güneşer, daire personeli, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan