Termal İlçe Müftülüğünce gençlere yönelik “Genç Etkinlikler” projesi hayata geçirildi.

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce yürütülen proje kapsamında “İstanbul’da Ramazan” temalı gezi ve tanıtım programı düzenlendi.

Büyük Çamlıca Camii ziyareti ile başlayan programda gençler İstanbul’daki tarihi ve turistik mekanlar ile “39. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı”nı gezdi.

Sultan Ahmet Camii’nde kurulan iftar sofrasında gençlerle birlikte orucunu açan Termal İlçe Müftüsü Enes Yılmaz, “Çağ açıp çağ kapatan ecdadımızın bizlere emaneti olan değerlerimize sahip çıkmak, geçmişini tanıyarak geleceğine yön verebilmek üzere yaptığımız ziyaretlerimiz Ramazan ayı olması hasebiyle manevi bir sefere dönüştü. Öğrencilerimizle birlikte burada iftar açarak Ayasofya Camii’nde omuz omuza teravih namazını kılmak geleceğe daha emin bakmamıza vesile oluyor.” dedi.

Gençlik Koordinatörü Halil İbrahim Yılmaz ise “Termal gençliğimiz milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak büyüklerinin izinde yürüyor. Büyük Çamlıca Camii ile başlayan ziyaretimiz Ebu Eyyüb el-Ensari hazretlerinin metfun bulunduğu Eyüp Sultan Camii’nde ikindi namazı ile devam etti. İftarımızı Sultanahmet Camii’nde açarak Ramazan ayının coşkusunu Ayasofya Camii’nde kıldığımız teravih namazıyla yaşadık.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan