Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Yalova İl Müftülüğü, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu program düzenledi.

Programa Yalova Valisi Muammer Erol ve İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık ile İl Müftü yardımcıları, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Çıkrık, “Muhabbet ve eğitim merkezi olan camilerde hizmet eden din görevlileri dünyanın en bahtlı insanlarıdır. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pehlül Düzenli ise camilerin İslam medeniyeti açısından önemine dikkat çekti.

Din görevlisi olarak insanlara hizmet eden Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin toplumdaki yerine de değinen Düzenli, konuşmasını din görevlilerin haftasını kutlayarak tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan