Diyanet İşleri Başkanlığı, "2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde "Umre Ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" düzenledi.

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etmek amacıyla Kahramanmaraş Müftülüğü'nde ödül töreni düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sadece dereceye giren öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen törende İl Müftüsü Celal Sürgeç, öğrencileri tebrik ederek hediyelerini takdim etti.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi Mehmet Ali Sarıtürk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İl Müftüsü Sürgeç, "Pandemi sebebiyle veremediğimiz ödülleri gecikmeli olarak şimdi vereceğiz. Başkanlığımızın 'O'nun Gibi Yaşamak' adlı kitabını okuyup çalışarak yarışmaya katılan ve dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyorum. Rabbim Hz. Peygamberin ahlakı ile ahlaklanan ve O'nun hayatını kendine rehber edinen gençlerimizi toplumumuzdan eksik etmesin." dedi.

Yarışmada kız ve erkek öğrenciler kategorisinde birinci olanlar umre ile ödüllendirildi.

Dereceye giren diğer öğrencilere ise çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan