Yalova İl Müftülüğü, koronavirüs salgını nedeniyle yüzyüze eğitime ara verilmesinin ardından, Kur’an kursu öğreticilerinin mesleki bilgi ve donanımını arttırmak amacıyla; “Mesleğimi Seviyorum Kendimi Geliştiriyorum” projesi başlattı.

Proje kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan ve kaynak eser niteliği taşıyan “Hadislerle İslam” setinin her ay bir sayısının din görevlilerince okunması planlanıyor.

Proje hakkında öğreticileri bilgilendiren İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık; "Ülke ve dünya olarak zorlu bir sınavdan geçtiğimiz bu günlerde daha gayretli olmalıyız. Bu süreçte evlerimizi birer ilim yuvası haline getirmeliyiz. Hem kendinizi geliştirmeniz hem de öğrenci gruplarınızı WhatsApp üzerinden bilgilendirmeniz amacıyla bu okuma programını hazırladık. Böylece hem vaktimizi değerlendireceğiz hem de ilim yolculuğumuzu pekiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı koordinesinde yürütülecek olan proje kapsamında, din görevlileri “Hadislerle İslam" eserine bağlı kalarak çeşitli çalışma dosyaları hazırlayacak ve İl Müftülüğüne sunacak.

İl Müftülüğünde oluşturulacak bir komisyon marifetiyle denetiminden geçen çalışmalar, daha sonra Müftülük web sitesi ve sosyal medya hesaplarında vatandaşların istifadesine sunulacak.
 

Editör: Mehmet Çalışkan