Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Yalova İl Müftülüğü ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Değerler Eğitimi Seminerleri" düzenleyecek.

İki kurum temsilcileri seminerşer öncesinde istişare toplantısında bir araya geldi.

Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı ve okul müdürleri katıldı.

İl Müftüsü Çıkrık, değerler eğitimi seminerlerinin önemine vurgu yaparak, "unutulmaya yüz tutmuş milli ve manevi değerlerimizin, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize aktarılmasının hem milli hem de dini bir görev olduğunu" kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Tosun ise İl Müftülüğünce yapılan değerler eğitimi seminerlerinden çok memnun olduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Nene Hatun Lisesi Müdürü Zeynep Hacıbektaşoğlu, öğrencilerin söz konusu eğitimlerde verilen bilgileri okul dışındaki farklı kişilerden almalarının, onların değerler eğitimine ilgisini çektiğini ve bu seminerlerin bu sebeple çok faydalı olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

Eğitimlerde hangi konuların ele alınacağının değerlendirildiği toplantıda İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliğinin devam etmesi hususunda görüş birliğine varıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan