Tuşba İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gönüllü Fakülteli Genç Liderler Topluluğu Kulübü iş birliğinde köy okullarındaki öğrenciler için yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında temin edilen kırtasiye malzemeleri ile ayakkabılar, Bardakçı Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencilerine hediye edildi.

Yardım kampanyasına destek veren öğrencilerle bir araya gelen İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, “Gönülden yapılan bağış, bir ihtiyacı karşılamanın ötesinde veren ve alan arasında sıcak bağlar kurulmasına vesile olarak toplumsal kaynaşmaya katkı sağlar. Ayette yüce Allah mealen şöyle buyuruyor: ‘Yaptığınız her hayır (sadaka) kendiniz içindir. Allah rızasını umarak yaptığınız her hayrın karşılığı size eksiksiz olarak verilir.’ Hz. Peygamber’in hayatına baktığımızda Allah Resulünün Müslümanları yardımlaşmaya, Allah için infak etmeye davet ettiğini görürüz ki nitekim ‘Kim kardeşinin ihtiyacını giderirse Allah da onun ihtiyacını giderir.’ buyurmaktadır.” dedi.

Gençlik Koordinatörü Tuba Akkuş ise gençlerle birlikte başlattığı yardım kampanyasına dair şu ifadelere yer verdi:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki; ‘En hayırlı genç odur ki ihtiyar gibi ölümü düşünüp ahiretine çalışarak, gençlik hevesatına esir olmayıp gaflette boğulmayandır.’ Dünyanın hızına yetişemediğimiz bu düzende, gençlerimize her daim ahireti hatırlatmak, hayatın çok kısa olduğunu, asıl olanın paylaşarak, hayır hasenat yaparak ahirete azık toplamamız gerektiği bilincini vermek niyetiyle bu kampanyayı başlattık.”
 

Editör: Mehmet Çalışkan