Tuşba İlçe Müftülüğüne bağlı Üniversite Camii Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimine başlayan üniversite öğrencileri Ruken Gön ve Büşranur Sarıoğlu, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında hafızlıklarını uzaktan eğitimle tamamlayarak mezun oldular.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Ruken Gön ve Büşranur Sarıoğlu, üniversite eğitimiyle birlikte başladıkları hafızlık eğitimilerini, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim metoduyla tamamladılar.

Üniversite Camii Kur’an Kursu Öğreticisi ve Tuşba Gençlik Koordinatörü Tuba Akkuş, pandemiye rağmen öğrencilerinin gayretle çalışarak hafızlıklarını ikmal ettiklerini belirterek; "Hafızlık manayla lafzın aynı gönülde birleştirilmesi, bir anlamda mayalanmasıdır. En iyi hafız, Kur’an’ın sadece lafzıyla değil manasıyla da buluşmuş olan insandır. Hafızlık, bir gönül işidir. Kur’an’ın sevgisini iliklerine kadar hissetmektir. Hafızlık emek ister, hafızlık gönül ister. Kursumda hafızlık yapan tüm öğrencilerim aynı zamanda üniversite okumaktadır. Bu kızlarımız iki güzel ilmi birlikte yürüterek, zor şartlarda hafızlıklarını tamamladılar. Her zor ve meşakkatli işlerin sonu rahmet diyerek başladığımız bu yolda, elhamdülillah bugün sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

"Kur’ân-ı Kerim okuyanın anne ve babasının başına yarın kıyamet günü nurdan taçlar koyarlar. Nurdan elbiseler giydirirler ve onları cennet buraklarına bindirirler." Hadis-i Şerifi'ni hatırlatan Akkuş, "Kur’an-ı Kerim'in bereketi, sevabı sadece okuyup ezberleyeni değil ailesini ve çevresindekileri de nasiplendirmektedir. Rabbim Efendimizin tarif ettiği hafızlardan olmayı ve Allah'ın Kelamı'nı gönüllerine nakşeden hafızlardan olmayı cümlemize nasip etsin." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan