Türkiye Diyanet Vakfı “yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar” sloganı ile sadece Türkiye’de değil yedi kıtada insanlığa hizmet ulaştırıyor.

TDV’nin son iyilik haberi Van’ın Bahçesaray ilçesinden geldi. Eşi vefat eden ve 12 yetim çocuğu ile yalnız başına yaşam mücadelesi veren Şerife Şahin’e, Bahçesaray İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bahçesaray Şubesi Başkanı Dr. Celal Eker, Türkiye Diyanet Vakfı'nın nakdi yardımını takdim etti.

Müftülüğü ziyaret eden Şerife Şahin’e Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetlerini anlatan Müftü Eker, aileye Kuran-ı Kerim hediye etti.

“Çocuklarımız Doğruluk ve Dürüstlüğü, Şefkat ve Merhameti, Sevgi ve Saygıyı, Hak ve Adaleti, Paylaşma ve Yardımlaşmayı, Kardeşlik ve Muhabbeti Daha Derinden Kavrayacaklar”

Öte yandan Bahçesaray’da “Din Eğitimi ve Önemi - Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” temalı bir konferans düzenlendi.

Bahçesaray ilçe müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa, Bahçesaray’da görev yapan imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Burada din görevlilerine hitap eden Bahçesaray ilçe müftüsü Dr. Celal eker, yaz Kur’an kurslarının önemine dikkat çekti. Eker konuşmasına şöyle devam etti:

“Yüce Rabbimiz: “Bu Kur’an, Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, mutlak güç sahibi ve övgüye lâyık, göklerdeki ve yerdeki her şey kendisine ait olan Allah’ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır.” buyuruyor. Hz. Muhammed (S.A.V) ise: “İnsanoğlu ebediyete irtihal ettiği zaman amel defteri kapanır. Şu üç kişinin defteri ise kapanmaz ve bunlara sevap yazılmaya devam eder: Ardında sadakayı cariye, yani kalıcı bir hayır bırakan kişi, ilmini insanlığın hayır ve hizmetine sunan kişi ve kendisine hayır duada bulunan bir evlat yetiştiren kişi.”

Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Hz. Nebi’nin örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başlıyor. Kur’an kurslarımız, 25 Haziran’da açılıp 17 Ağustos’a kadar devam edecek. “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” şiarıyla camilerimiz, bu yıl da milyonlarca çocuğumuz için bir eğitim yuvasına dönüşecek. Yavrularımız, Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar. İmanı ve İslam’ı tertemiz kalplerine nakşedecekler. Kur’an-ı Kerim’le ve Hz. Peygamber’in örnek hayatıyla daha yakından tanışacaklar. Kur’an’ın istediği, Hz. Peygamber’in de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, hâsılı ahlâkî değerleri daha derinden kavrayacaklar.

Kitaplarla dost olmayı, okumanın değerini, ilmin önemini hissedecekler. İstiklalimizin sembolü camilerimizle buluşacaklar. Tevhidin gür sedası ezanlarımızı daha yakından duyacaklar. Körpe dimağlarını ve tertemiz fıtratlarını kötülüklerden koruyacak olan ibadetleri öğrenecekler.”

Editör: Mehmet Çalışkan