Tuşba İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan Kur’an kursu öğreticileri, pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlamasının ardından ihtiyaç sahibi öğrenciler için harekete geçti.

Salgın sürecinde, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşan Kur’an kursu öğreticileri, bu kez uzun bir aranın ardından okullarına kavuşan öğrencilere umut oldu.

Tuşba İlçe Müftülüğü Kur'an kursu öğreticileri, yetim ve kimsesiz çocuklar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve ayakkabı yardımında bulundu.

Van İl Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu Özkan’ın da eşlik ettiği aile ziyaretlerinde, ihtiyaç sahibi ailelere hediye çeki takdim edildi.

Yapılan çalışmalara dair Diyanet Haber’e değerlendirmelerde bulunan İl Müftü Yardımcısı Özkan, “İnsanın insana olan ihtiyacının sadece belirli gün ve zamanlarda olmadığı düşüncesi ile ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Yüce Rabbimizin bütün varlıkları gözettiğini biliyoruz. Bizler de bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz inşallah.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan