Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumlara gıdadan barınmaya, giysiden sağlık hizmetlerine, eğitimden dini faaliyetleri destekleme hizmetine kadar her alanda aralıksız destek veren Türkiye Diyanet Vakfı, "Bir İyilik Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede "İyilik Konutları" inşa ediyor.

Daha önce yetim ve engellilere yönelik 100 konutluk proje geliştiren Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib’de oluşan ihtiyaç doğrultusunda çadır kentlerde çamur deryası içerisinde ve çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veren savaş mağduru aileler için "İyilik Konutları" adlı projeyi hayata geçirdi.

Van İl Müftülüğü, TDV’nin “İyilik Konutları” projesine destek olmak amacıyla ‘‘Müslüman Kardeşine Yardımda Tuz Değil Baraj Ol’’ sloganıyla bir yardım kampanyası başlattı.

Kampanya tanıtım toplantısında konuşan İl Müftüsü Ömer Keskin; “Suriye'de bir insanlık dramı yaşanmakta, insanlar yaşam mücadelesi vermekte ve biz bu duruma seyirci kalamayız. Van'dan 'İyilik Konutları' kampanyasına güçlü bir destek oluşturarak var olan güce güç katmalıyız. Yardımımızla tuz misali değil baraj misali destek olmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan