Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “2019 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında, Van İl Müftülüğü tanıtım toplantısı düzenledi.

Vatandaşların kurban ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmak ve gerekli tedbirleri almak amacıyla düzenlenen toplantıya ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Yukarı Nurşin Camii’nde gerçekleştirilen toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ile Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat konuşmacı olarak yer aldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasını yapan Van İl Müftüsü Ömer Keskin, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı sadece Türkiye’nin değil adeta dünya Müslümanlarının Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’dır. Milletimiz, sizler ve bizler Filistin’deki, Arakan’daki, Kafkasya’daki,  Afrika’daki mazlumların duasıyız, umuduyuz.”

Sonrasında söz alan Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, “Afrika’da, Sudan’da yaşayan kardeşlerimiz bırakın kurban etini, içme suyu bulmakta bile zorlanıyorlar. Kurban bayramını bekleyen; yine gelecekler, bize kurban eti getirecekler diye bekleyen Müslüman kardeşlerimiz var.” ifadesini kullandı.

TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat ise sunum eşliğinde kurban organizasyonu ile ilgili bilgiler verdi.

Polat şunları kaydetti:

Türkiye Diyanet Vakfı, 1001 şubesiyle 145 ülkede hizmet veren büyük bir kurumdur. Bu yıl ‘Vekâletle Kurban Kesim Programı’ kapsamında dünyanın 400 bölgesinde kurban kesimi yapacağız. Hedefimiz bu yıl 500 bin kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak.

Vatandaşlarımız www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilecekler. Ayrıca il ve ilçe müftülüklerimiz, cami görevlilerimiz, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekâlet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirebilirler. Herhangi bir sorun yaşanması durumunda veya Türkiye Diyanet Vakfı faaliyetleri hakkında bilgi almak isteyenler; 0 312 416 90 00’dan görevlilerimize 7/24 ulaşabilirler.”

Editör: Mehmet Çalışkan