Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde hizmet veren Kur’an kursu öğreticileri umut oluyor.

Ülkenin dört bir yanında vatandaşa hizmet için sahada olan binlerce Diyanet personeli, paylaşma ve yardımlaşma ayı Ramazanda, çalmadık kapı bırakmamak için mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarına devam ediyor.

Van İl Müftülüğüne bağlı Aişe-i Sıddıka Kur'an Kursu öğreticileri ve öğrencileri ise bir taraftan uzaktan eğitim metoduyla derslerini sürdürürken diğer taraftan ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyorlar.

Aişe-i Sıddıka Kur'an Kursu’nda hafızlık eğitimine devam eden Zeynep Erkekler, salgın nedeniyle yüz yüze eğitimlere ara verilmesinin ardından hafızlık eğitimini uzaktan sürdürüyor.

Zeynep ezberlerini hocalarına görüntülü olarak dinletirken adeta dizinin dibinden bir an olsun ayrılmayan annesi ise "hayırda koşan Diyanet personeline yardımcı olma" düşüncesi ile "Bu yardımlaşmada benim de tuzum olsun." diyerek, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için kıyafetler örüyor.

Aişe-i Sıddık’a Kur'an Kursu öğreticileri ve öğrencileri, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için bıkmadan usanmadan kıyafetler ören vefakâr anneyi anneler günü dolayısıyla evinde ziyaret ederek hediye takdiminde bulundular.

Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi de anneye, anneler günü dolayısıyla hediye gönderdi.

Editör: Mehmet Çalışkan