Tuşba İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı Ali Camii İmam Hatibi Ömer Akdoğan, “Anneler Günü” münasebetiyle görev yaptığı mahalledeki yaşlı ve kimsesiz anneleri evlerinde ziyaret etti.

Maske, mesafe ve temizlik kuralına uygün şekilde gerçekleştirilen ziyarette annelere gül takdim eden Akdoğan, annelerin hayır dualarını talep etti.

"Cennetin annelerin ayakları altında olduğunu" hatırlatan Akdoğan, "Salgından dolayı en çok sıkıntı çeken ve evde kalmak zorunda olan anne ve babalarımız oldu. Biz de bir nebze onları sevindirmek için çevremizde bulunan anneleri ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladık. Bol bol hayır dua aldık. Tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum.” dedi.

Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Yılmaz ise Van İl Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu Özkan ile birlikte şehit annelerini ziyaret etti. 

Annelerle hasbihal edilerek çeşitli hediyeler takdim eden Müftü Yardımcısı Özkan, “Allah'ın 'Rahman' ve 'Rahim' isimleri tüm mahlukat içerisinde en çok anneler üzerinde tecelli etmektedir. Allah katında da toplum olarak bizler için de anneler özel bir yere sahiptir, onlar hep gönlümüzün en güzel yerindeler. Tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum. Hepsine sağlıklı, hayırlı ömürler diliyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan