Van İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Van şubeleri, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede vatandaşın yanında olmaya devam ediyor.

İpekyolu

Türkiye Diyanet Vakfınca virüs salgını dolayısıyla mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak için başlattığı; "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti, Beklenen Sensin" yardım kampanyası kapsamında, İpekyolu İlçe Müftülüğüne bağlı Aişe-i Sıddıka Yatılı Kız Kur'an Kursu öğreticileri ve Türkiye Diyanet Vakfı İpekyolu Şubesi iş birliğinde hazırlanan yardım kolileri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

İlçe Müftü Vekili Sacit Emiri; "Hayırsever vatandaşlarımız yatılı öğrencilerimize hayır yapıp kumanyalar ulaştırmışlardı. Kurslar tatil olunca bizler de destek vererek hocalarımızla birlikte bu kumanyaları daha fazla ihtiyacı olan ailelere ulaştırmak istedik. Ramazanda yüzleri güldürebilmişsek ne mutlu bizlere." dedi.

"Sokak Hayvanları İçin Şimdi İyilik Zamanı"

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde koronavirüsle mücadelede 81 ilde sahada olan din görevlileri, salgın dolayısıyla beslenme imkânı bulamayan sokak hayvanlarına da kayıtsız kalmıyor.

Tuşba İlçe Müftülüğü Kur'an Kursu Öğreticisi Emine Yılmaz, "Sokak Hayvanları İçin Şimdi İyilik Zamanı" sloganıyla sokak hayvanlarına yönelik iyilik hareketi başlattı.

Kur'an Kurcu Öğreticisi Yılmaz, öğrencilerinin de desteğiyle yemek atıklarını ailesiyle birlikte sokak hayvanlarının ulaşabileceği park ve bahçelere bırakıyor.

Sokak hayvanlarını elleriyle besleyen Yılmaz; "Her hususta başkasını da düşünme mesuliyetini bizlere yükleyen bir dinin bireyleri, hayvanları her zaman koruyup gözetlediklerini unutmadığımız ecdadın torunları olarak başlattığımız bir merhamet hareketi bu. Çok şükür ki amacımıza ulaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan