Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde "Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel" ve "Geldi Yaz Tatili, Şimdi Kur'an Öğrenme Vakti" sloganıyla açılan Yaz Kur’an Kurslarında eğitimler devam ediyor.

Kur’an-ı Kerim öğrenmek için cami ve Kur’an kurslarını dolduran çocuklar, il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen etkinliklerle öğrenirken eğlenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bu kapsamda Gürpınar İlçe Müftülüğü, Van Büyükşehir Belediyesi ve Gürpınar Belediyesi iş birliğinde Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik "Çocuk Şenliği" düzenlendi.

500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, İlçe Gençlik Merkezi ziyaretiyle başladı.

Ardından camilerde cemaatle namaz kılan kız ve erkek öğrenciler, kortej yürüyüşü ile Gürpark Millet Bahçesine geçerek şenliğe katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şenliğin açılışında konuşan İlçe Müftüsü Abdullah Erkan Çok, "Sizin en hayırlınız Kur'an' öğrenen ve öğretendir.” hadis-i şerifini hatırlatarak katılımcılara teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından program, öğrencilerin hazırladığı ilahi ve gösterilerle devam etti.

Şenlikte Gençlik Merkezi'nin hazırladığı oyunlarla doyasıya eğlenen öğrencilerin sevincine Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, İlçe Belediye Başkan Vekili Mehmet Yıldız ve İlçe Müftüsü Abdullah Erkan Çok ortak oldu.

Şenlik yapılan ikramlarla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan