Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde koronavirüsle mücadelede topluma maddi ve manevi rehberlik hizmeti sunan din görevlileri yaşlı, hasta, engelli ve kimsesizlerin umudu olmaya devam ediyor. 

Van İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı, hasta, engelli, kimsesiz ve yardıma muhtaç annelere manevi destek sağlamak amacıyla anneler gününde ziyaretler düzenledi.

Van İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Gençlik ve Engelli koordinatörlükleri görevlileri, İl Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu Özkan başkanlığında maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olan anneleri anneler gününde evlerinde ziyaret ettiler.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen ziyaretlerde, annelere özel hazırlanan hediye paketleri takdim edildi.

Ziyaretlere dair Diaynet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu Özkan, şunları dile getirdi:

"Yüce Yaratıcımız önce genel anlamda insana çok şerefli bir makam vermiştir. Özelde ise anne olmanın yerini bir derece ayırmıştır. Birçok isminin tecelligâhı annede vücut bulur. Bu, anneye Rabbimiz tarafından verilen değerin bir göstergesidir. Anne olmanın mesuliyeti ağırdır. Tüm toplumun yetiştiricisi olan annelerimize, bu zor günlerde evlerinden çıkamadıkları için bir nebze olsun maddi-manevi destek olmaktır  gayemiz.  Morallerini yükseltmek, bir nebze de olsa dertlerine derman olmak adına ziyaret ediyoruz. Görevimiz annelerimizin dertleri ile dertlenmektir. Salgından dolayı annelerimiz evlerinden bize ulaşamıyorlar. Bu fedakâr annelerimiz için bizler de bu günü özel kılmak istedik. 'Es-Selam' isminin taşıyıcısı olan annelerimiz hürmetine inşallah bu zor günlerden selamete çıkarız. Hep birlikte, el ele, gönül gönüle vererek daha güzel anneler gününü kutlarız."

Editör: Mehmet Çalışkan