Tuşba İlçe Müftülüğü gençlik koordinatörleri, Covid-19 salgını dolayısıyla evlerinde vakit geçiren gençleri unutmadı.

Gençleri evlerinde ziyaret eden din görevlileri, gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ettiler.

Koronavirüs tedbirlerine riayet ederek yapılan ziyaretlerde, Tuşba İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Tuba Akkuş ve Hz. Ali Camii İmam Hatibi Ömer Akdoğan, gençlere Türk Bayrağı ve Diyanet İşeri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye ettiler.

Hz. Peygamber’in gençlere çok değer verdiğini dile getiren Gençlik Koordinatörü Tuba Akkuş; "Peygamber Efendimize, Mekke’de zor zamanlarında inananların büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşuyordu. Bu bizim için çok önemli bir referanstır. Hz Ali, Musap b. Umeyr, Erkam b. Ebi’l Erkam, Muaz b. Cebel ve daha pek çok sahabe, 20 yaşın altındaki gençlerden oluşuyordu. Peygamberimiz ahlak devrimini bu gençlerle yaptı. Biz de bu zor günlerde evden çıkamayan gençlerimizin morallerini yükseltmek için onları evlerinde ziyaret ettik. Gençlerimizin morallerinin iyi olması bizi sevindirdi." dedi.

Hacı Ali Camii İmam Hatibi Ömer Akdoğan ise "Gençlere, hayat normale döndüğünde ilk iş olarak halı sahada futbol oynama sözü verdim. Genç kardeşlerimizin gözlerinde geleceğe umutla baktıklarını gördüm." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan