Özalp İlçe Müftülüğü İlçe Gençlik Koordinatörlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde ülke genelinde yürütülen “Gençliğe Değer” projesi kapsamında gençleri gezi programında buluşturdu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Van Kitabevi ziyaretiyle başlayan gezide gençlere Diyanet yayınları ve gençlik hizmetleri tanıtıldı.

Tarihi Hüsrev Paşa Camii, Van Müzesi gibi şehrin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret eden gençler, Edremit sahil bandında İl Müftüsü Ömer Keskin ile bir araya geldi.

Etkinliğe dair değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Keskin, "Gezi etkinlikleri gençlerimizin fiziki gelişimine katkı sağladığı gibi manevi gelişimlerini de olumlu yönde etkilemektedir. Başkanlığımız 'Gençliğe Değer' projesiyle genç kardeşlerimizin bu tür etkinliklerle kaynaşmasını ve aralarında kardeşlik bağı kurulmasını amaçlıyor. Bizler de bu amaca uygun olarak gençlik koordinatörlüklerimiz aracılığıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Özalp İlçe Müftüsü Sedat Şentürk öncülüğünde düzenlenen program, Edremit Ulu Camii’nde cemaatle kılınan ikindi namazı ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan