Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve desteklenmesi amacıyla hazırlanan “Evliliğe İlk Adım Seminerleri” il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Bingöl İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca, yeni evlenen ve düğün hazırlığı yapan çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım” semineri düzenlendi.

Ailenin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesi, ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla düzenlenen seminerde, yeni evlenen ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan temel değerlere dair, Kur’an ve sünnet ışığında bilgi verildi.

İl Müftü yardımcıları, ADRB görevlileri ve vaizler tarafından verilen seminerde:

“Ahirete Uzanan Birliktelik”, “Nikâh ve Sorumlulukları”, “Ailemin İletişim Dili”, “Ailede İffet ve Mahremiyet”, “Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun”, “Çocukla Şenlenen Yuvalar”, “Evlilikle Büyüyen Ailem”, ve “Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı” başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Muharrem Genç; “Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler olarak ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapıyoruz. Aileler kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, güçlendirilmesi ve devamının sağlanması için çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Seminere katılan çiftler ise seminerin çok faydalı olduğunu belirterek imkânı olanlara katılmaları tavsiyesinde bulundular.

Seminer sonunda katılımcılara “Katılım belgesi” ile birlikte kitap seti hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan