Diyanet İşleri Başkanlığı, gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve gençlerin önündeki engelleri aşmasına destek olmak amacıyla her bir din görevlisinin gençlere ulaşmasını sağlamak üzere “Gençliğe Değer” isimli proje başlatmıştı.

Bu kapsamda gençlere yönelik çalışmalar yürüten Erciş İlçe Müftülüğü, gençlere yönelik “Cami ve Namazla Diriliş” konulu konferans düzenledi.

Erciş Lütfü Güvenir Ortaokulu’nda düzenlenen konferansa gençlerle bir araya gelen din görevlisi Özcan Demir, İlçe Müftüsü Abdullah Bora’nın gençlere selamını ileterek şöyle konuştu:

“Sizler namazı ne kadar önemserseniz Allah da sizleri o kadar önemsediğini unutmayınız. Allah katındaki değerinizi merak ediyorsanız, namazınıza bir bakınız. Siz namazı ne kadar çok seviyorsanız Allah da sizi o kadar çok seviyor. Namazdan tat almak için abdestimizi güzel alalım, kimin huzurunda kiminle sohbet ettiğimizi unutmayalım ve okuduklarımızı anlamaya çalışalım. Gençler! Hayatınızda üç boşluğa yer vermeyin. Vakit boşluğu, zihin boşluğu, Kalp boşluğu. Vaktinizi iyilikle zihninizi ilim ve hikmetle kalbinizi iman sevgi ve muhabbetle doldurun tavsiyeleri de bulundu. Rabbim sizleri anne babalarınıza, ailelerinize, dinimize, devletimize, memleketinize ve ümmete hayırlı evlatlar olmayı nasip eylesin.”

Editör: Mehmet Çalışkan