Van İl Müftülüğü, din görevlilerine yönelik “Merkez-Taşra Buluşması” düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen buluşmaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen ve Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, "Biz insanları Allah’ın rahmetiyle buluşturmak için gayret göstereceğiz. Marifet insana ulaşmaktır. Yapılan davetin karşılıksız kalması mümkün değildir. Rabbimize karşı bir mazeretimiz olsun, mazeretsiz Rabbimizin karşısına çıkmayalım. Sizlerden her alanda hizmet üretebilecek yollar açmanızı istiyorum. Bu yolları karşılıksız bırakmadan çalışmaya devam edeceğiz. Başkanlığımızın farklı bakanlıklarla yapılan protokoller gereği cezaevlerinde, gençlik merkezlerinde gibi birçok kurumda hizmet veriyoruz." dedi.

İl Müftüsü Ömer Keskin ise “Merkez-Taşra buluşmaları kapsamında ilimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen hocamıza ve Daire Başkanı Turgut hocamıza hoş geldiniz diyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber Başkanlığımızın sunmuş olduğu ilkeler doğrultusunda Van'da hizmet etmeye devam ediyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan