Yalova İl Müftülüğü tarafından gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet şuuruna sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yapılan Yaz Okulu, öğrencilere verilen katılım belgeleri ile sona erdi.

“Bilgi, Değer ve Ahlak Kervanı” adıyla başlatılan Yaz Okulunda Kur’an-ı Kerim derslerinin yanı sıra değerler eğitimine ve sosyal, kültürel, hobi faaliyetlerine yer verildi. Elişi, takı, pasta yapımı vb. atölye çalışmaları ve musiki dersleri de gençlerden yoğun ilgi gördü. Aynı zamanda Kur’an-ı Kerimdeki kıssalar, Sahabe Hayatları, Hadisler Işığında Adab-ı Muaşeret de Yaz Okulunda uygulanan derslerden bazıları.

Dört haftalık Yaz Okulu programının son gününde Yalova Müftüsü Turgut Açari, gençlerle sohbet etti. Konuşmasında gençliğin önemine değinerek genç ve kadın sahabilerden örnekler verdi. Açari, son olarak gençlere; Hz Peygamberimizin kızı Fatıma’ya “Fatıma benden bir parçadır, onu üzen beni üzmüş olur” dediği gibi ben de sizlere “ Siz bizim müftülüğümüzün çok önemli bir parçasısınız, sizi üzen bizi de üzmüş olur” diyorum. Aynı zamanda Peygamberimizin Hz. Fatıma’ya yaptığı duayı, sizler için ediyorum “Rabbimiz sizleri açlıktan ve ateşten korusun, sizlere hayırlı kısmetler versin”.

Öğrenciler, yaz okulundan duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve bundan sonra okullarında Diyanet Genç Gönüllüsü olarak çalışacaklarını ifade ettiler.

Yaz okulunu düzenleyen İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı da gençlerle bundan sonra belirli aralıklarla bir araya geleceklerini; ilk buluşmanın da haftaya yapılacak gezi olduğunu dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan