Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı sürdürülen tedbirler kapsamında bu yıl Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenen "Yaz Kur'an Kursları Eğitim Programları", Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yaptığı açılış dersiyle başladı.

Yaz Kur’an kurslarının ilk gününde din görevlileri öğrencilere rehberlik etti.

"Engel yok Kur’an aşkına, Haydi Diyanet TV’de ekran başına" sloganıyla mahalledeki çocukları ziyaret eden Tuşba İlçe Müftülüğü din görevlileri, Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenen yaz Kur’an kursları ders programı hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptıran öğrencilere ders ve etkinlik kitaplarını ulaştıran din görevlileri, evlerde Diyanet TV frekans ayarı yaptı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yaptığı açılış dersini öğrencilerle birlikte takip etti.

Öğrencilerle birlikte ilk dersi takip eden Şeyh Abdülkadir Geylani Camii İmam Hatibi Kurban Keskin; "Bu sene çocuklar camileri süsleyemeyecekler. Eğitimler bu sene Diyanet TV aracılığı ile olacak ve bizler yaz Kur'an kursları camide olmayacak diye evimizde oturacak da değiliz. Bu günden itibaren her gün bir program dahilinde ailelerimizle birlikte çocuklarımızın ders programlarını takip etmeleri için çalışacağız inşaallah." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan