Diyanet İşleri Başkanlığınca yarıyıl tatiline yönelik hazırlanan "Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor" projesi kapsamında ülke genelinde din görevlileri, yarıyıl tatilinde çocuk ve gençlerle çevrimiçi etkinliklerde buluştu.

Yarıyıl tatili boyunca çocuk ve gençlere yönelik çevrimiçi etkinliklerin düzenlendiği Tuşba'da, İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti son programda çocuklarla bir araya geldi.

Şeyh Abdülkadir Geylanî Camii’nde düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü Kesti, "Hepimizin Rabbimize, birbirimize ve çevremize karşı sorumlulukları vardır. En önemli sorumluluklarımızdan biri de çocuklarımıza karşı olan sorumluluklarımızdır. ‘Çocuğunun senin üzerinde hakkı vardır'’ buyuran Allah Rasulü (s.a.s.), çocuk eğitimine büyük önem vermiştir. Bu nedenle yavrularımıza kadim değerlerimizi aşılamak, onları güzel ahlakla ahlaklandırmak, onlara Rabbimizi ve Peygamberimizi anlatmak vazifemizdir. Unutmayalım ki hiçbir anne-baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha büyük bir miras bırakamaz." dedi.

Konuşmaların ardından çevrimiçi etkinliklere katılım sağlayan gençlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törene Tuşba İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Müftülük personeli, din görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan