Ve çocuklar hayat kitabı Kur’an ile buluştu. Türkiye genelinde bütün camilerde Yaz Kur’an Kursları eğitime başladı.

Bu adreslerden biri de Van’ın Bahçesaray ilçesi oldu. Bahçesaray Şehitler Camii’nde “2018 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı” düzenlendi.

Programa vatandaşların ilgisi de yoğundu. Burada vatandaşlara hitap eden İlçe Müftüsü  Dr. Celal Eker, yaz Kur’an kurslarının önemine işaret etti.

Eker şöyle konuştu:

“Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Hz. Nebi’in örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başlıyor. Kur’an kurslarımız, 25 Haziran’da açılıp 17 Ağustos’a kadar devam edecek. “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” şiarıyla camilerimiz, bu yıl da milyonlarca çocuğumuz için bir eğitim yuvasına dönüşecek.

Yavrularımız, bu kurslarımızda yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar. İmanı ve İslam’ı tertemiz kalplerine nakşedecekler. Kur’an-ı Kerim’le ve Hz. Nebi’in örnek hayatıyla daha yakından tanışacaklar. Kur’an’ın istediği, Hz. Nebi’nin de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti daha derinden kavrayacaklar. Kitaplarla dost olmayı, okumanın değerini, ilmin önemini hissedecekler. İstiklalimizin sembolü camilerimizle buluşacaklar. Tevhidin gür sedası ezanlarımızı daha yakından duyacaklar. Körpe dimağlarını ve tertemiz fıtratlarını kötülüklerden koruyacak ibadetleri öğrenecekler.

Her bir camimizde açılacak yaz Kur’an kurslarını fırsat bilmeliyiz. Yavrularımızın bu kurslara katılmasına öncülük etmeliyiz! Onları Kur’an’ın aydınlığından mahrum bırakmamalıyız. Kur’an’ı okumak, anlamak, düşünüp ibret almak ve hayatımıza rehber kılmak için gayret göstermeliyiz. Kitaplar ile ünsiyetimizi artırmalı, okuma salonlarımız sayesinde ömrümüze huzur ve hikmet katmalıyız. Yüce kitabımızın ve Hz. Peygamber’in izinde hayatına yön veren nesiller yetiştirmek için gayret sarf etmeliyiz.”

Editör: Mehmet Çalışkan