Tuşba İlçe Müftülüğüne bağlı Van Yüzüncü Yıl Üniversite Camii Kur’an Kursu öğrencileri, sosyal medya üzerinden hatim programı organize etti.

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, okunan hatimlerin duası da yine canlı yayınla İlçe Müftülüğü sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirildi.

Kur’an kursu öğrencileriyle birlikte 5 yıldır hatim okumaları gerçekleştirdiklerini belirten Üniversite Camii Kur’an Kursu Öğreticisi ve Tuşba Gençlik Koordinatörü Tuba Akkuş, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada şu ifadeleye yer verdi:

"Salgın sürecinde halkımızın ihtiyaçlarını maddi-manevi karşılamaya devam ediyoruz. Bu programı kadınlar ve Üniversite öğrencileri ile birlikte 5 yıldan beri her hafta bir hatim programı şeklinde yapıyoruz. Salgın öncesi Üniversite Camii'nde toplanıp vaaz, ilahi, dua ve ikram ile programımızı icra ediyorduk. Programımıza bazen konuk hocalarımız da iştirak ediyorlardı. Bu program, gençlere ve hanımlara cami alışkanlığı ve toplu ibadet duygusu kazandırdı. Şu anda salgın ve hatim duamızı camimizde yapma imkanımız olmadığı için programımıza çevrimiçi olarak aralıksız devam etmekteyiz. Beş yıl içinde programımızda TDV yayınları iki ciltlik İlmihal kitabımızı, Peygamberler Tarihi ve yine iki cilt olan Şafii Fıkhı kitaplarımızı bitirdik. Bundan sonra da her hafta bir hanım sahabemizi işleyeceğiz inşallah."

Editör: Mehmet Çalışkan