Mekke’de Arafat günü yaklaştıkça hacı adaylarının heyecanı artıyor. Zamanlarını Mescid-i Haram’da geçirmeye gayret eden hacı adayları bugün Cuma namazı için Kabe’ye akın etti.

Mekke’de Arafat günü yaklaştıkça hacı adaylarının heyecanı artıyor. Zamanlarını Mescid-i Haram’da geçirmeye gayret eden hacı adayları bugün Cuma namazı için Kabe’ye akın etti.

Saatler öncesinden Mescid-i Haram’ı dolduran hacı adayları, Kabe’nin etrafında omuz omuza saf tuttular, Cuma namazını eda ettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gelen Zafer ve Ayla Ergiden de yaşadıkları bu heyecanı paylaştılar.

Bursa kafilesiyle Kutsal Topraklara geldiklerini ifade eden Zafer Ergiden, “Dün itibariyle Mekke-i Mükerreme’ye geldik. Cenab-ı Hakk’a sonsuz hamd-ü senalar olsun bizlere böyle bir imkanı nasip ettiği için. Hakikaten 12 seneden sonra çıkması, 2 senede bu pandemi süreci ciddi bir özlem içerisindeydik. Hatta bu senede Mayıs ayına kadar çıktı mı, gideceğiz mi, gitmeyeceğiz mi endişeleri içerisindeydik ama şükür Rabbimize ki böyle güzel beldeye, şehirlerin anasına ulaşmayı bizlere nasip etti.” dedi.  

Kabe’yi görmenin vesile olduğu mutluluğu dile getiren Zafer Ergiden, “Cenab-ı Hakk’a hamd-ü senalar olsun gerçekten çok büyük bir duygu içerisindeydik. Kabe’yi görmeden kıldığım namazlarla görüp de kıldığımız namazlar arasındaki farkı hakikaten burada hissetmiş olduk. Allah'ın evi, Beytullaha bütün müminlerin kalbinin rücu etmesi, o duygular içerisinde olması bizlere de oradan hakikaten feyiz dar olmamızı nasip etti.” ifadelerini kullandı.

Ergiden, Kabe’yi ilk gördüğü anda, İslam alemine, ülkemiz ve ülkemizin geleceği için dualar ettiğini belirtti.

Ayla Ergiden ise çok büyük özlemle geldiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“14. Yılımız, 12 nci yılımızda çıktı ama 2 yılda öyle bekledik. Çok şükür buralara kavuşmak çok güzel bir duygu Allah herkese uygun yaşamayı nasip etsin. Sözle ifade etmek gerçekten yeterli gelmiyor. Rabbim her Müslüman'ın gönlüne buranın sevdasını da koysun ve inşallah nasib eylesin. İnşallah buralarda bizler de Cenab-ı Hakk’a böyle hakkıyla ubudiyetimizi yapmayı nasip eylesin Rabbim. Buralarda güzel dualar, külli dualar çıkıyor. Vatanımıza, milletimize, devletimize hep dua ediyoruz inşallah.”

Ankara 2. Kafileyle kutsal topraklara gelen Mehmet Koyuncu ise  hacca gelmek için yedi yıl beklediğini ifade ederek, “Çok güzel bir duygu herkesin gelmesini isterim. Allah bize nasip etti. Çok şükür gelebildik. Burada ülkemiz, çoluk çocuğumuz ve bütün Müslüman alemi için dua ettik. Daha önce gelmemiştim ilk kez geldim. Çokta memnun kaldım.”