Milli Eğitim Bakanlığının "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi ile Diyanet İşleri Başkanlığının "Gönül Kütüphanem" projesi kapsamında Trabzon'da "Gönül kütüphanesi" oluşturuldu.

İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Trabzon Şubesi iş birliğinde Ortahisar Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oluşturulan kütüphanenin açılışına Vali İsmail Ustaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, İl Müftüsü Osman Aydın, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ve okul yöneticileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Vali Ustaoğlu, "Bu mekanlar bizler için çok kıymetli eğitim kurumları. Eğitim kurumlarımızda yapılan her iş, atılan her adım bizler için son derece anlamlı. Ülkemiz genelinde başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' kampanyası çerçevesinde ilimizde yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar neticesinde tüm okullarımızı kütüphane ile buluşturduk. Bu gerçekten son derece anlamlı ve önemli bir hizmet. Dinimizde ve kültürümüzde okumanın önemini hep birlikte bilmekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu protokol çerçevesinde okulumuzun kütüphanesi İl Müftülüğümüz tarafından hizmete açıldı. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kütüphanemizde yerli, yabancı klasiklerinin yanında araştırmaya yönelik çeşit çeşit kitaplarla buluşacaksınız. Sevgili gençler; sizlere samimi olarak söylüyorum ki hayatınızda okuma kapasitenizi ne kadar artırırsanız ileriki yaşamınızda büyük faydalar göreceksiniz. Onun için bu güzel fırsatları iyi değerlendirin. Kitaplar her zaman başköşenizde olsun. Unutmayın ki kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak göreceksiniz." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Osman Aydın'ın yaptığı dua ile kütüphane hizmete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan