Trabzon İl Müftülüğü tarafından "15-21 Mayıs Aile Haftası" dolayısıyla "Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak" konulu panel düzenlendi.

Trabzon Müftülüğü Konferans Salonu'nda Vaiz Nuray Özben’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Vaiz Nergis Demirli, Vaiz Hatice Semiz ile Psikolojik Danışman Hatice Beyza Özkan konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan Nergis  Demirli, "Dijital dünya çok hızlı bir şekilde bizi kendine adapte etti. Bu dünyayı reddetmek mümkün değildir, bununla yaşamayı öğrenmeliyiz. Dijital okur yazarlığı ebeveynlerin öğrenmesi ve çocuklarına öğretmesi gerekmektedir. Teknoloji doğru kullanıldığında güzel bir nimettir. Aileler çocuklarını teknolojinin zararlarını ve yararlarını  bilerek yetiştirmeli, toplumun değerlerini çocuklarına aktarmalıdır." ifadelerini kullandı.

Hatice Semiz ise, "Mahremiyet kişinin özel alanıdır. Allah’ın yasakladığı şeyler sosyal medyada da yasaktır. Alemlerin Rabbi olan Allah sosyal medya aleminin de Rabbidir. İnsan internet geçmişini silebilir fakat amel defterini silemez." dedi.

Dijital çağın psikolojik etkilerinden bahseden Psikolojik Danışman Hatice Beyza Özkan, "Aile bireyleri ile iletişim halinde olmak gerekir. Çocukları denetimsiz bir şekilde teknolojiye teslim etmemeli, onlara değerlerimizi öğreterek onlarla kaliteli zaman geçirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Program sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan