Sürmene İlçe Müftülüğüne bağlı Hafız Hasan Aydın Şefkat Kur’an Kursu’nda yıl sonu programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, çocuk eğitiminin ailede başladığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş Kur’an Kurslarının bu süreçte önemli rol oynadığını ifade eden İlçe Müftüsü Dr. Abdullah Çobanoğlu, "Bu kurslarda çocukların seviyelerine göre İslam dininin değerlerini öğrenmelerinin ve bu değerleri gündelik hayatta kullanmalarının önemi büyüktür." dedi.

İslam’ın temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’i ses ve şekil olarak da küçük yaşta tanımalarının önemini vurgulayan Müftü Çobanoğlu, "Allah’ı sevgi temelinde tanıyıp yaratılıştaki düzeni fark etmek çocukların geleceğinin sağlam temeller üzerine kurulmasını sağlayacaktır." ifadelerini kaydetti.

Yine bu süreçte Peygamber Efendimizin kişilik ve karakterini tanıyıp onu rol model almaları sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi göstermelerine vesile olacağını belirten Çobanoğlu, "Çocuklarımızın beden, zihin ve duygu gelişimlerine katkı sağlayacak nitelikte öğrenim görmelerinin hedeflendiğini” ifade etti. 

Öğrencilerin şiir, ilahi, dua, mehteran gösterisi ile devam eden program, çocuklara çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan