Trabzon Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Müftülük personeli ve din görevlileri ile birlikte ilçedeki hasta ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti. 

Hasta ve engelli vatandaşlarla yakınlarına moral ve manevi destek vermek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Manevi rehberlik kapsamında hastalarımıza moral vermek, onlara yalnız olmadıklarını göstermek, şifa dilemek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Onlara dua ediyoruz, dualarını alıyoruz." dedi.

Hz. Peygamber’in uygulamalarında hastaları ziyaret etmenin önemli bir yeri olduğunu ve hastaların ziyaret edilmesinin, sağlığı yerinde olanlar için bir imtihan olduğunu belirten İlçe Müftüsü Köksal, "Her ziyaret, insana verilen değerin göstergesi olması bakımından önemlidir. Sağlık afiyetle yaşam sürdürenlerin; eş, dost, akraba, arkadaş kabilinden ziyaret edilmesi, birlik ve beraberliğe, dayanışmaya ve kaynaşmaya vesile olması itibariyle Allah’ı memnun eder. Sıla-i rahim denen şey de budur. Hasta olmayan yaşlı ve kimsesizlere muhtaç oldukları ilgiyi göstererek ziyaretle yalnızlıklarını gidermek, hastayı ziyaret etmek kadar değerlidir. Peygamberimiz (s.a.s.), hastayı ziyaret etmenin değerini Allah’ı ziyaret etmekle sembolleştirmiş ve büyük mükâfatın celbine vesile olacağını bildirmiştir. Hastalığa müptela olanların farkına vararak ziyaretle onları memnun etmek, sağlığı yerinde olanların imtihanıdır. Sağlığın kıymetini idrak edebilmenin en kolay ve somut şekli, hasta ve engelli olanları ziyaret etmektir." ifadelerini kullandı.

İlçe Müftülüğü personeli ve din görevlilerinin de katılımıyla hasta ve engelli vatandaşlara yönelik ziyaret programı kapsamında son altı ayda merkez ve mahallelerde ikamet eden yaklaşık 60 hasta ve 7 engelli vatandaşın ziyaret edildiğini belirten Müftü Köksal, ziyaretlerin yanı sıra, Müftülük bünyesinde hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda görevli din görevlileri tarafından, kadın ve erkeklerden oluşan iki ayrı ekiple hastanede tedavi gören palyatif hastaların her hafta, servislerde yatan hastaların da 15 günde bir ziyaret edildiğini söyledi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan