Yomra İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla özel bir program tertip etti.

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen programa, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Programda katılımcılara hitaep eden İlçe Vaizi Mehmet Döner şunları söyledi:

“İlk çağlardan bu yana çeşitli uygarlıkların merkezi olan; tarih, kültür ve doğal güzelliği ile  ayrı bir öneme sahip Trabzon'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü hepimize kutlu olsun. Büyük bir coşku içinde yıl dönümünü kutladığımız kurtuluş bayramı, bizlere ve gelecek nesillere çok önemli bir ders olmalıdır. 

Her karış toprağı şehitlerimizin kanları ile sulanmış vatanımız, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımız, atalarımızın bizlere bıraktıkları kutsal emanetlerdir. Bugüne kadar bu kutsal emanetleri nasıl koruduysak bundan sonra da aynı inanç ve cesaretle korumak bugünün ve gelecek neslin en asil görevi olmalıdır.”

Program öğrenciler tarafından sunulan Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve şiirlerin ardından din görevlilerinin okuduğu kaside ve Mevlid-i Şerif'lerle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan