Vakfıkebir İlçe Müftülüğü, Kur'an kursu öğreticilerinin katılımıyla "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" düzenledi. 

Hafızlık, 4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarında görev yapan öğreticilerin katıldığı toplantı, Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitim gören 4-6 yaş grubu öğrencilerle, hafızlık ve ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarına devam eden öğrencilerin mevcut durumları, Kur’an kurslarında eğitim öğretimdeki sorunlar, ihtiyaçlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Kur’an kurslarındaki eğitim hizmetlerini değerlendiren İlçe Müftüsü Şükür Küçük, "Kur'an kursu hizmetlerini ve bu kurslarımızdaki eğitim öğretimin kalitesini daha üst seviyelere çıkarmak için birlikte çalışmak durumundayız. Bu anlamda her birimize çok iş düşüyor. Öğrencilerimize sadece Kur'an'ı okumayı, ezberlemeyi öğretmeyeceğiz; aynı zamanda okuduğu Kur'an'ın anlamını, İslami değerleri, güzel bir ahlakın eğitim ve ilkelerini öğreteceğiz. Bunu yaparken de onları incitmeden, kırıp dökmeden, sorumluluk bilinci ve anlayışıyla davranmak durumundayız. El ele vererek, gönüllülük esasına göre çalışırsak arzu edilen hedefe ulaşabilir, kurslarımıza bir farkındalık kazandırabilir, topluma faydalı bireylerin yetişmesine vesile olabiliriz." dedi.

Toplantıya katılan Kur'an kursu öğreticilerinin öneri, eleştiri ve tekliflerini de değerlendiren İlçe Müftüsü Küçük, Kur'an kursu öğreticilerinin tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen her zaman büyük bir azim ve fedakarlıkla hizmette bulunduklarına dikkati çekerek gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan