Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Adnan Demirtürk Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Manevi rehberler organizesinde gerçekleşen programda gençlere hitap eden Müftü Küçük, "Gençlerimiz bizim için çok önemli. Biz gençlerimizi çok önemsiyoruz ve özlüyoruz. O nedenle sizlerle birlikte olmak istedik. Liselerimizde de gençlerimize yönelik programlar icra ediyoruz. Emin olun ki bizler sizi çok seviyoruz. Biliyoruz ki gençliğini ihmal eden bir toplum iflah olmaz. Yine biliyor ve inanıyoruz ki gençlerimizle ilgilenmez, onları kendi haline bırakırsak sonra çok pişman oluruz. Fırsat buldukça sizlerin de Müftülüğümüzü ziyaret etmenizi istiyoruz. Kapımız sizlere her zaman açık. Gelin, ne yapıyoruz ne ediyoruz birlikte konuşalım, sürekli iletişim halinde bulunalım." dedi.

- Geçmişimizi bilemezsek bugünü ve geleceği anlayamayız

"Geçmişimizi bilemezsek bugünü ve geleceği anlayamayız, yorumlayamayız. O nedenle tarihimiz bizim için çok önemlidir." ifadelerine yer veren İlçe Müftüsü Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' ile '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü'nü andık ve kutladık. Anma günleri anmaktan anlamaya bir anlam kazanmalıdır.

- İman varsa imkan da vardır

Ecdadımızın, bu ülkeyi müstevlilerin saldırılarından ve işgalinden korumak için ortaya koyduğu mücadele azmini, inanç ve kararlılığını, milletimizi zafere ulaştıran ruhu anlamak ve neslimize anlatmak zorundayız. Bu noktada iki kavramı hafızalarımıza nakşetmek zorundayız; iman ve imkan. Milletimiz yoksul ve yorgundu. Ancak 'iman varsa imkan da vardır' diyen bir milletin topyekün mücadelesi sonucunda düşman şaşkına uğramıştı. Çünkü o müstevliler, Anadolu insanındaki o imanı görememişler ve sonucu hesap edememişlerdi. Anadolu'nun her evinden civanmertler vardı Çanakkale'de. Ya şehit ol ya gazi diyerek çocuklarını cepheye gönderen analar vardı. 14, 15, 16 ve 17 yaşlarında gençler cephedeydi. Lise son sınıflar o yıl mezun verememişti. Çanakkale geçilmemeliydi ve geçilemedi."

Müftü Küçük, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden ve İstiklal Marşı'ndan alıntılarla İstiklal mücadelesini, Çanakkale Zaferi ve Milli Mücadele yıllarında yaşananları aktardı.

Editör: Mehmet Çalışkan