Vakfıkebir Müftülüğü, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" münasebetiyle Vakfıkebir Fen Lisesi ile Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik konferans düzenledi.

Vakfıkebir Fen Lisesi Konferans Salonu’ndaki programda öğrencilere hitap eden İlçe Müftüsü Şükür Küçük, "İstiklal Marşımız, her okunduğunda yüreklerimiz titrer. O milletimizin ortak dili ve bizi biz yapan değerimizdir. Müslüman Türk milletinin azminin, iradesinin, inancının belgesi ve vatan topraklarının tescilli tapusudur. Ecdadımızın bize emanetidir. O nedenle; bizim ecdadımıza, vatanımıza, bayrağımıza, İstiklal Marşımıza karşı sorumluluğumuzun bilincinde olmamız lazım. Şehitlerimizin bize emanet ettiği vatanımıza, bayrağımıza gözümüz gibi bakmamız lazım. Bu değerlerimizi muhafaza etmemiz her şeyimizden önde gelir. Aksi takdirde bu vatanın evlatları olarak görevimizi yapmamış, ecdada ve emanete vefasızlık yapmış oluruz." dedi.

İstiklal Marşının yazılma sürecini aktaran Müftü Küçük, Milli şair Akif'in, çok yoksul, üstüne bir palto dahi alacak imkana sahip olmadığı durumda iken bile İstiklal Marşı için konulan 500 liralık ödülü 'Darül Mesai Vakfı'na bağışladığını hatırlattı.

Küçük, Türk milletinin İstiklal ve istikbali uğruna ortaya koyduğu mücadele ruhu ve kahramanlığını anlattığı konuşmasında; "Düşmanın hesap edemediği bir güç vardı; o güç, bu milletin azmi ve inancıydı. 'Esareti asla kabul etmiyorum' diyen bir anlayış ve inançtı bu." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan