Mescid-i Aksa Vaizi Şeyh Muhammed Arif, Trabzon’da “Kudüs’te Bir Gece” konulu konferans verdi.

Konferansın ardından Trabzon İl Müftülüğünü ziyaret eden Arif, burada din görevlileriyle bir araya geldi.

Arif, “Mescid-i Aksa’daki her bir toprak zerresinin, zeytin ağaçlarının, Mescid-i Aksa’nın havasının, rüzgarının, kokusunun, Kudüs halkının hepsinin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın selamını getirdim size.” dedi.

“Biz Filistinliler olarak beyaz gelinlik giymiş gibiyiz.” ifadelerine yer veren Arif, şunları kaydetti:

“Hüzün ve kederle dolu olan Mescidi Aksa siyah gelinlik giymiş durumdadır. İşgalci İsrail’in ayakları ile kirlenmiş işgalciler tarafından her türlü işkenceye maruz kalmış durumdadır. İşgalciler Kudüs’te ibadet etmek isteyenleri, faaliyetlere önder olan insanları ve yapılan faaliyetlerimizi engelliyorlar. Filistin’e dünyada yardım eden, etmek isteyen bir sürü hayırsever var. Bunların en evveli ve bu konuda en çok sebat edeni siz Türklersiniz. Selahattin Eyyübi’ye Kudüs’ten zindandan mektup yazan ve Selahattin Eyyübi’den yardım isteyen Müslüman bir kardeşimizin bu isteği üzerine Selahattin Eyyübi’nin görevlendirdiği adamları, Trabzon’dan asker toplayarak Kudüs’ün fethi için buradan yola çıkıp Kudüs’ü fethetmeye gittiler. Kudüsü fethedenler içerisinde bu güzel ülkenin insanları vardı. Kudüs tarih boyunca bakımsız kaldığında ve savaşlarda zarar gördüğü zaman gereken önemi bu ülke göstererek Filistinli kardeşlerinin yanında olmuş ve bugün de yine Türkiye bütün halkıyla Kudüs davasına sahip çıkıyor.”

Ziyaretleri dolayısıyla Şeyh Muhammed Arif’e ve beraberindekilere teşekkür eden İl Müftüsü Osman Aydın ise “Mekke, Medine ve Kudüs biz Müslümanların kutsalıdır. Bu nedenledir ki tarih boyunca bu kutsal mekanlara her zaman gereken ehemmiyeti ve ilgi alakayı göstermişiz. Bugün de göstermekteyiz.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan