Arsin İlçe Müftülüğü, Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu seminer düzenledi.

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce düzenlenen seminerde Vaiz Özlem Mollahüseyinoğlu ile Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Demir öğrencilerle bir araya geldi.

Gençlik döneminin önemini vurgulayan Din Hizmetleri Uzmanı Demir, "Gençlik; insan hayatının en bereketli, en kıymetli anı ve çağı, asla kaybetmek istemediği bir zaman dilimidir. Bedenle beraber umutların filizlendiği bu dönemde yetişecek ve olgunlaşacak olan insan, Hz. Peygamber’in işaret ettiği hiçbir gölgenin olmayacağı mahşer yerinde arşın gölgesinde gölgelenme fırsatını kazanabilir." dedi.

Vaiz Mollahüseyinoğlu ise "Sevgili Peygamberimizin etrafında kenetlenen gençlerin, sağlıklı bir iletişimin varlığı ve onun etkisiyle hayatı değiştirip dönüştürerek yaşanılır, müreffeh, huzurlu ve hidayet dolu bir asrısaadet toplumu meydana getirmesi, bizim için en büyük örneklik ve hedeftir." ifadelerine yer verdi.

Program öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan