Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileriyle bir araya geldi.

Hikmet Kaan Proje İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda din görevlilerine hitap eden Kaymakam Uzan, toplumun her kesimiyle olduğu gibi din görevlisi ve gönüllüleriyle de Vakfıkebir'de el birliği içerisinde güzel hizmetler yapmak istediklerini söyledi.

Din görevlilerinin sahayı asla boş bırakmamaları gerektiğinin altını çizen Kaymakam Uzan, aksi takdirde ehil olmayan yetkisiz kişi ve grupların boş bırakılan bu alanları doldurabileceğini hatırlatarak bu konuda din görevlilerine sorumluluk bilinciyle çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Kaymakam Uzan, din görevlilerine sürekli okumalarını ve akademik eğitimlerini devam ettirmelerini özellikle tavsiye etti.

Vatandaşlara Kur'an öğretme ve camilerdeki cemaat sayısını artırma konusunda din görevlilerine gayretli olmaları gerektiğini hatırlatan Uzan, geleceğin inşası adına erdemli ve ahlaklı bireylerin yetişmesi noktasında da 4-6 yaş Kur'an kurslarını ayrıca önemsediklerini belirterek eğitim-öğretim ve vatandaşlara hizmet konularında Kaymakamlık olarak kendilerine düşen bir görev olduğunda yardımcı olacaklarını söyledi.

Vatandaşların ve cami cemaatinin din görevlilerine güvendiğini ve sözlerine itibar ettiklerini ifade eden Kaymakam Hacı Arslan Uzan, din görevlilerinin görev yaptıkları mahallelerdeki vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmeleri konusunda sorumlu ve yetkili olduklarını belirtti, kendilerinin de zaman zaman bütün mahalleleri ve camileri ziyaret ederek sorunları yerinde tespit edeceklerini söyledi.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük ise yürütülen din hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulunarak Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan'a teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan