Trabzon İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü iş birliğinde gençlere yönelik konferans düzenlendi.

Vakfıkebir Gençlik Merkezi Salonu'nda düzenlenen "Değerler Eğitimi" konulu "Büyük Gençlik Buluşması" konferansı, Kur'an-ı Kerim tilâveti ile başladı.

Açış konuşmasını yapan Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Müftülük bünyesinde oluşturulan İlçe Gençlik Koordinatörlüğünün gençlere yönelik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Gençlerin programa gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirten Müftü Köksal, salonu dolduran gençlere teşekkür etti.

Ardından Trabzon İl Müftülüğü Vaizi Sami Esentürk’ün "Değerler Eğitimi" konulu konferansı başladı.

"Allah, kâinat ve insan” üçgeninde Allah'ın varlığını ve birliğini, yaratma ve var etme kudretinin kâinat ve insan üzerindeki tezahürlerini anlatan Vaiz Esentürk, hakikati bulanların ancak arayanlar olduğunu ifade etti ve şöyle devam etti:

"Bu durum ise Allah’a imandır. Öğrenmek amacıyla bakmazsanız, öğrenemezsiniz, doğruyu görmek istemezseniz, göremezsiniz. Allah’ın varlığını bizlere kanıtlayan ve anlatan iki tanıtıcı vardır: Birincisi evrenin kendisi, ikincisi ise Allah’ın Peygamberiyle göndermiş olduğu İslam dinidir."

Evrende ölçülü bir düzgünlüğün ve nizamın var olduğunun altını çizen Sami Esentürk, insan ve evrenin her açıdan uyum halinde olduğunu, inançsız da olsa hiçbir bilim adamının evrende var olan nizamı inkâr edemeyeceğini söyledi.

Esentürk, konferansını şu sözlerle tamamladı:

"Güneşin, yıldızların, bitkilerin ve hayvanların insan ile uyumlu olması gibi insanın vücut azalarının da birbiriyle uyumlu olması, bütün sistemin planlı ve programlı olduğunu göstermektedir. İşte biz, kâinat ile insanı bu derece uyumlu var eden güce 'Allah' diyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan