Erbaa’da bulunan tüm kurslarda yapılan anma programlarının yanı sıra İlçe Müftülüğü koordinesinde Müftülük Konferans Salonunda Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri tarafından bir program icra edildi.

Düzenlenen programa ilçe müftülüğüne bağlı Vahdet Yatılı Erkek Kur’an Kursu, Evyaba Kur’an Kursu, Merkez Kız Kur’an Kursu ve 15 Temmuz Şehitler 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu öğrencileri, öğreticileri ve öğrenci velileri katıldı.

Öğrenciler tarafından okunan Salâ dinletisi, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program da, minik öğrenciler teşbih ve tehlil söyleyerek Peygamberimiz’e (s.a.s) salâtü selamda bulundular. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz’u anlatan kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından İlçe Müftüsü Muhammet Kara, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Müftü Kara, programda yer alan öğrencilere ve programı hazırlayan öğretici ve görevlilere teşekkür etti.

İstiklal marşının tamamının 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencisi tarafından okunduğu program da, Kur’an kursu öğrencileri 15 Temmuz’u anlatan şiirler okudu. Okunan şiirler esnasında programı izleyen konuklar hüzünlü anlar yaşadı.

İlçe müftülüğü ve Kur’an kursları tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizi anmak için düzenlenen program, Vahdet Kur’an kursu öğrencisi tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan