"2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

"Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Turhal İlçe Müftülüğü "Peygamberimiz ve Çocuk" konulu konferans düzenlendi.

Müftülük Konferans salonunda Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen programda konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ, Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı sayıda katılımcıyla programı düzenlediklerini ve en kısa zamanda salgından kurtulmak için dua ettiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlendiğini aktaran Akdağ, İlçe Müftülüğünün Çocuklara Peygamberi tanıtmak için bir dizi etkinlik düzenlediğini kaydetti.

“Peygamberimiz ve Çocuk” konulu konferansı vermek üzere kürsüye gelen İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, “Peygamberimizin çocuk sevgisi”, Peygamberimizin çocuklara karşı davranışları”, “Peygamberimiz döneminde kız çocuklarının durumu” ve “Çocuk yetiştirmede dikkat edilmesi gerekenler” konularında bilgi verdi.

Program sonunda Turhal İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen okullar arası “Peygamberimiz ve Çocuk”  konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan