Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı"nda, 2022 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatları açıklandı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 2 bin 250 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 1800 lira olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Tokat İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Mahmut Bektaş konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri de hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Pamuklu, "Tokat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi olarak her sene olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olacağız. Daha çok kişiye ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Başkanlık Vaizi Bektaş ise "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her birimize ayrı ayrı sorumluluklar düşmektedir. Vekalet yoluyla kurban kampanyası, hayır yarışında bir fırsattır. Bu kampanya sayesinde ismini bilmediğimiz, tanımadığımız nice kardeşimize ulaşarak onların dualarını alıyoruz. Bu dünya hayatı fanidir, dua ve dost biriktirmeye gayret edin. Bizler dünyanın her bir yerinde çiçekler yeşertmek için çalışmalıyız. Kendi işimiz, kendi uğraşımız gibi son derece titiz ve ciddiyetle mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmak için gayret etmeliyiz." diye konuştu. 

Bektaş, vekalet yoluyla kurban organizasyonunu herkese duyurmak gerektiğini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak en önemli sorumluluklarımızdan bir tanesi de bu organizasyonun önemini en yakınımızdan başlayarak herkese anlatmaktır. 2021 yılında Tokat ilimiz toplamda 3 bin 315 kurban bağışında bulunmuş. Bu sene inşallah daha gayretli ve azimli bir şekilde 4 binin üstünde katkı bekliyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan