Tokat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Tokat Şubesi tarafından "Hayır Kermesi" açıldı.

Valilik yanı Beybağı otelin giriş katında gerçekleştirilecek kermesin açılışına İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Kadem Tokat Şubesi Başkanı Müjgan Arslan, STK temsilcileri, siyasiler, din görevlileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Pamuklu, "Müftülüğümüz ve bünyemizde hizmet veren TDV KAGEM Tokat şubesi tarafından, hizmet alanımız olan Kur’an kursları ve diğer ihtiyaçlar için hazırlamış olduğumuz kermesimize hoş geldiniz. Bugün burada Kur’an kurslarımızda görev yapan hoca hanımların, kursiyerlerin ve proje hafızlık öğrencilerinin gayretleriyle hazırladıkları ürünleri sizlerle buluşturuyoruz. Dini ve hayri hizmetlerimiz tamamen halkımızın yardımlarıyla yürütülmektedir. Hayri hizmetler fedakarlık ve gönüllülük istiyor. Allah hepinizden razı olsun. Cenabı Allah bizleri hayri hizmetlerde sonu cennet oluncaya kadar yarışanlardan eylesin. Bu kermesin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kermes kapsamında Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri ve hayır severler tarafından hazırlanan kışlık ürünler, hamur, erişte, mantı, tarhana, reçel, komposto, pasta, börek, içli köfte, gözleme gibi bir çok ürünün yanı sıra çeyizlik ürünlerin de satışı yapılacak.

Kermesten elde edilen gelir dini ve hayri hizmetler ile Kur’an kurslarına kütüphane yapımında kullanılacak.

Editör: Mehmet Çalışkan