15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin 6. yıl dönümü dolayısı ile düzenlenen etkinliklere Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, siyasiler, kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Tokat Şehitliği ziyaret edildi. İl protokolü tarafından şehit kabirlerine gül bırakıldı. Ali Paşa Camii İmam Hatibi Ahmet Kılıç’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı dua ile ziyaret sona erdi.

Cuma namazı öncesi Tokat Ali Paşa Camii’inde şehitler için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, şehitler için dua etti. 

Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Programda 15 Temmuz hain darbe girişimini ve milli mücadeleyi anlatan videoların gösterimi, protokol konuşmaları ve milli ve manevi değerlerimizin hayat bulduğu türkü ve marşların seslendirilmesinin ardından Ali Paşa Camii İmam Hatibi Ahmet Kılıç tarafından Kur’an-ı Kerim ve Takyeciler Camii İmam-Hatibi Halit Sert tarafından kaside okundu.

Program, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı duayı müteakiben okunan sala ile sona erdi

Editör: Mehmet Çalışkan