Tokat’tan Diyanet İşleri Başkanlığı organizesiyle gidecek 140 kişilik hac kafilesi için Tokat Otobüs Termalinde uğurlama töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü yardımcıları, Almus İlçe Müftüsü Emin Kaplan, İl kurum amirleri, müftülük personeli, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Ali Paşa Camii İmam Hatibi Ahmet Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan tören, protokol konuşmaları ile devam etti.

Törende konuşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Hac, arınmaktır. Hac, meşakkat ve sabırdır. Hac, dua ve tövbe zamanıdır. Şimdi dünyamıza yeni bir pencere açmak, hayatımızdaki olumlu gelişmelere itici bir güç katabilmek için çıktığımız bu kutsal yolculukta amacımıza ulaşabilmek için zihnen, fikren, kalben inancımıza yoğunlaşma zamanıdır. Şimdi, iman, ibadet ve ahlaki değerlerimizi dilimizden gönlümüze, gönlümüzden beynimize, oradan da bütün iş ve davranışlarımıza aktarma zamanıdır. Sizler Allah'ın misafiri olma şerefine nail oldunuz. Peygamberimiz (s.a.v) bu konuda şöyle buyuruyor: 'Hac ve umre yapanlar Allah’ın misafirleridir. O’ndan birşey isterlerse, onlara cevap verir. Af isterlerse, onları affeder.' Siz hacca uğurlayacağımız hacı adaylarımızı Allah-u Teala sevmiş ki Kabe-i Muazzamaya çağırmış, Peygamberimiz (s.a.v) sevmiş ki Medine-i Münevvere’ye misafir etmiş ve kendilerini rahmanın misafirleri olarak isimlendirmiş. Hayatta bundan daha şerefli bir misafirlik olamaz. Sizler bu misafirliğe kabul edilmekle büyük bir nimete kavuşmuş bulunuyorsunuz. Bu nimetin kadrini ve kıymetini iyi bilmelisiniz. Unutmayalım ki, Peygamberimiz (s.a.v) hakiki manada yapılan hac hakkında 'Mebrur ve makbul haccın mükafaatı ancak cennettir.' buyurmaktadır. Rabbim, yapacağınız hac ibadetini kabul eylesin. Salimen gidip salimen dönebilmeyi nasip eylesin. Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Yolunuz açık olsun. Allah’a emanet olun." dedi.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun duasının ardından kutsal topraklara uğurlanan hacı adayları ve yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Editör: Mehmet Çalışkan