Tokat İl Müftülüğü ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi iş birliğinde öğrencilere yönelik "Kur'an Bize Yeter Söylemi ve Sorunları" konulu konferans düzenlendi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre Merkezi Şehitler Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Prof. Dr. Yıldırım, "Biz hayatımızdaki birçok bilgiyi Peygamberimiz'den (s.a.s.) aktarmışızdır. Bunlardan bazıları; cuma namazı, bayram namazları, cenaze namazıdır. Bizim İslam medeniyeti dediğimiz şeyi inşa eden Hz. Peygamber (s.a.s.)'dir. Bize kadar ulaşan hadisleri bir tarafa koyarsak bütün problemlerin biteceği düşüncesi yanlıştır. Unutmayalım ki İslam'ın temelini hadis ve sünnet oluşturmaktadır." dedi.

Kur'an üzerindeki tartışmalardan bazılarının metnin yorumlanmasından kaynaklandığını belirten Yıldırım, "Biz Müslümanların Kur'an açısından en sağlam dayanağı hadislerdir. İlk asırda hadisler, bir kısım sahabelerin yazmış olmasıyla birlikte büyük çoğunluğu şifahi gelenekle bizlere geldiği için bu ister istemez bir tartışma alanı oluşturuyor. Diğer taraftan elimizde var olan hadis metinlerini nasıl anlayacağımız da başka bir taştırma alanı oluşturuyor. Kısaca sizlere bahsetmek istediğim, hadis alanı İslam bilimleri içerisindeki en tartışmalı alandır ve geçmişten günümüze kadar bu problem devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Müslüman bireylere düşen görevlere değinen Yıldırım, katılımları dolayısıyla öğrencilere teşekkür etti.

Konferans, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun Yıldırım'a plaket takdimiyle sona erdi.

Programa Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Türkben, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan